Ook tweede Ponykamp TOP!

Ook ons tweede ponykamp zit er weer op voor onze kinderen van leeftijd 11-15jaar. Wat heeft het zestal; Jade, Britt, Yris, Jet, Floortje en Feyona een plezier gehad, en wat zijn hun pony’s en paarden dit weekend verwend geworden door deze top meiden!

We gingen zaterdag van start met het verdelen van de pony’s en paarden; Rocky, Parma, Evita, Betty, Mieke en Mirrie waren de gelukkigen dit keer. Tevens was daar het moment dat ze afscheid moesten nemen van hun gsm, wat natuurlijk wel een beetje pijn deed. Na zich geïnstalleerd te hebben en hun lievelings- paard/pony het goede nieuws verteld te hebben werden er vele verhalen gedeeld tijdens de lunch, na de lunch gingen we van start met een cursus van Genta Debets van EquiMa – Sportmassage voor paarden. Zij kwam de kinderen wat meer informatie geven over de belangrijke spieren en botten van het paard, hoe een paard gemasseerd werd en hoe je jou paard/pony kon begeleiden zonder aan het touw te trekken. Deze kennis werd op een ontzettende leuke interactieve manier gedeeld met de kinderen; een klein stukje theorie vooraf via een infoboekje, de spieren en botten werden getekend op Layla, op de buitenbak moesten de kinderen elkaar geblinddoekt begeleiden door hindernissen, om te ervaren hoe hun pony zich voelde, waarna ze zelf hun pony door de hindernissen mochten begeleiden zonder het touw daadwerkelijk te gebruiken.

Hierna waren de pony’s aan de beurt voor een massage, ze kregen enkele kneepjes van het vak geleerd, waar de pony’s zichtbaar van genoten. De meiden kregen allemaal een certificaat met een zakje snoep voor de paarden als bewijs van deelname. Na een kleine pauze mochten de meiden zich klaar maken voor de fotoshoot met hun paard/pony, Roy Debets Fotografie zorgde voor prachtige foto’s in het veld achter de manege. Aan het einde van de middag was het tijd voor een dressuurles van Amber met en zonder zadel. Tijdens het diner werden pannenkoeken gegeten en daarna een ijsje bij de ijssalon. Vanuit de ijssalon begon hun speurtocht, m.b.v. hints en opdrachten die klaar hingen en pijlen onderweg wisten ze hun weg te vervolgen tot aan de estafette, die ze in 2 teams moesten afleggen, waarbij de snelste tijd werd gemeten. Onderweg sneuvelde nog wat maiskolven, maar dat mocht de pret niet drukken.Eenmaal thuis werd er een ronde gelopen door de stallen of alles in orde was met de paarden en pony’s en als afsluiter genoten van een kampvuurtje in de pyjama met marshmallows.

Dag twee werd er na een stevig ontbijt gestart met helpende handjes op stal, waarna ze hun paard klaar maakte voor een lange buitenrit naar de Brunssummerheide onder begeleiding van instructeurs Cyril en Amber. Tussendoor twee maal gestopt en werden ze voorzien van drank en eten. Na de rit hadden de paarden een douche verdiend, maar ook de meiden hadden wat afkoeling verdient en deze vonden ze dan ook in het zwembad Aquana. Na het diner gingen de meiden hun eigen kür op muziek in elkaar zetten, en deze oefenden ze dan ook zonder pony/paard in de rijhal. Als afsluiter was het tijd voor een spellen avond met disco waar veel gedanst en mee gezongen werd. De laatste dag moesten de kinderen vroeg op, om 7.00u begonnen ze op stal te helpen met paarden op de wei zetten en hooi voeren, tevens werden de zadels en hoofdstellen van hun paarden en pony’s ingevet. Om 11.00u kregen ze van instructeur Arnoud een springles, met tevens het oefenen van de kür en hielpen ze hierna weer met de paarden binnen te zetten en te voeren.

Na de lunch was het tijd om langzaam hun spullen in te pakken en hun pony klaar te maken voor hun kür op muziek die ze hun familie wilde laten zien. De paarden en pony’s werden prachtig versierd, en ze lieten samen een mooie kür zien op de muziek van Pirates of the Caribbean met als moeilijkheidsgraad nog een hindernis in de kür. Als afsluiting namen we afscheid na een super weekend samen en kregen ze hun mooiste foto in een lijstje mee naar huis, samen met de groepsfoto.

Meiden bedankt voor het gezellige weekend, hopelijk tot volgend jaar!