Veilig en verantwoord paardrijden

Paardrijden is geen sport zonder gevaren: veel kennis is nodig om risico’s te kunnen inschatten. Naast het berijden geeft ook de omgang met de dieren op stal, de verzorging en het zadelen een risico op blessures en ongelukken. Onze organisatie is dagelijks druk doende de risico’s te beperken en een ‘veilig bedrijf’ te zijn, hetgeen echter niet alle risico’s kan uitsluiten.

Als bezoeker betreedt u de accommodatie en als ruiter berijdt, zadelt en verzorgt u de paarden op eigen risico.

Manege Heihof is niet aansprakelijk voor het zoekraken van eigendommen. Zonder begeleiding van ouders is het jeugdigen onder de 12 jaar pas na 50 lesuren toegestaan zonder toezicht van personeel (dus buiten lesverband) de stallen zelfstandig te betreden en paarden / pony’s zelfstandig te verzorgen. Een half uur voor het afgesproken lesuur is er toezicht en begeleiding zodat beginners, en bij de jongste jeugd de ouders, verantwoord kunnen (leren) zadelen.

Het dragen van een gecertificeerde cap (EN1384) tijdens het rijden is verplicht. Met het volgen van springlessen realiseert u zich dat het risico op blessures sterk toeneemt. Daarom stellen wij dragen van een bodyprotector verplicht tijdens de springlessen. Rijlaarzen of jophurs (inclusief chaps) zijn verplicht, uitgezonderd de eerste (proef) lessen. Beginners mogen uitsluitend rijden met schoeisel voorzien van een gladde zool met hak en de cap is voor hen natuurlijk ook verplicht.

Verantwoord paardrijden

‘Verantwoord paardrijden’ is de rode draad binnen onze bedrijfsfilosofie bij paardencentrum Heihof en wij dragen dit uit met de overdracht van kennis op breed gebied. Manege Heihof is aangesloten bij de FNRS (Federatie Nederlandse Ruitersportcentra) en in het bezit van het Veiligheidscertificaat (SVP). Regelmatig vindt er controle plaats op het gebied van veiligheid en kwaliteit.