F-Proeven

Bij onze FNRS Ruitersportcentra kun je op een manegepaard of -pony meedoen aan F-proeven. Dat zijn dressuurproeven waarbij jij als ruiter wordt beoordeeld door speciale FNRS juryleden. Dressuur rijden is de basis van het paardrijden. Iedereen begint ermee. Je leert hoe je op een paard hoort te zitten en hoe je hem kunt aangeven wat je wilt. Heb je dit enigszins onder de knie, dan kun je jouw vorderingen gaan meten tijdens F-proeven. 

Er zijn verschillende niveaus als het om dressuur rijden gaat. De F-proeven zijn opgebouwd van F1 t/m F12, waarin de moeilijkheidsgraad steeds hoger wordt. Je vaardigheden kun je laten toetsen door het rijden van deze proeven, waarbij je door een deskundige jury wordt beoordeeld. Bij de F-proeven wordt de ruiter beoordeeld, niet de combinatie van ruiter en paard. Als manegeruiter heb je immers niet de kans om je als combinatie te ontwikkelen met een bepaald paard. De jury schrijft de cijfers en beoordeling van jouw proef op een protocol dat je na afloop mee naar huis mag nemen. Zo kun je altijd terug lezen wat de jury van jouw proef vond en waarom je bepaalde punten hebt behaald. Scoor je gemiddeld minimaal een 6 per onderdeel? Dan wordt in je ruiterpaspoort een promotiepunt afgestempeld. Zorg er dus voor dat je je Ruiterpaspoort altijd bij je hebt, want dan kun je zien wanneer je mag meedoen aan een moeilijkere proef. 

Het Ruiterpaspoort is een officieel en persoonsgebonden document voor ruiters die de ruiteropleiding van de KNHS en FNRS volgen. In het Ruiterpaspoort staat op welk niveau van de opleiding je bent, welke diploma’s je hebt behaald, aan welke wedstrijden je hebt meegedaan en welke buitenritten je hebt gereden. Zo heb je jouw ruiter carrière altijd duidelijk in beeld.

Het KNHS Ruiterpaspoort is een officieel, persoonsgebonden en landelijk erkend document voor ruiters. Via het Ruiterpaspoort ben je lid van de KNHS en heb je toegang tot alle opleidingen die op FNRS Ruitersportcentra gegeven worden. Daarnaast ben je door het KNHS lidmaatschap ook uitgebreid verzekerd.

  • Het KNHS Ruiterpaspoort is voor ruiters die rijden op een FNRS Ruitersportcentrum of een KNHS vereniging. Ruitersportcentra die zijn aangesloten bij de FNRS en KNHS voldoen aan de meest actuele eisen op het gebied veiligheid, instructie, dierenwelzijn en verzekeringen.
  • Met het Ruiterpaspoort ben je automatisch lid van de KNHS en profiteer je van alle voordelen van het lidmaatschap. Zo ben je uitgebreid aanvullend verzekerd en ontvang je 2x per jaar het mooiste paardenmagazine van Nederland: Paard&Sport. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen een eigen uitgave voor de zomervakantie en voor de kerstvakantie.
  • Al voor 25,75 euro per jaar ben jij lid. 
  • Het Ruiterpaspoort geeft exclusief toegang tot alle officiële opleidingen van de KNHS die gegeven worden op FNRS Ruitersportcentra en KNHS verenigingen.
  • Met je Ruiterpaspoort kun je meedoen aan de populaire F-proeven en proevendagen.
  • Exclusief voor jou heeft de KNHS allerlei leuke voordelen en kortingen op bijvoorbeeld evenementen en paardensport producten zoals kleding en harnachement.

Wil jij ook een ruiterpaspoort en meerijden met onze F-proeven, geef je dan nu op in onze kantine waar jij je ook kan inschrijven voor een ruiterpaspoort.

Volg onze facebook pagina en houd onze evenementenkalender in de gaten voor de datums van onze F-proeven. 

Voor meer informatie, zie  F-proeven op je FNRS manege – KNHS