Terugblik ponykamp 11-15 jr

16 Uur, start van het ponykamp, verzamelen in de kantine, spullen naar het ponykamphuis, bedden uitzoeken en natuurlijk horen welk paard we zouden rijden. Dan meteen aan het werk, we werden verdeeld in groepen en iedere groep kreeg een bepaalde gang. We voerden hooi of kuil aan ieder paard en veegde daarna onze gangen aan zodat het er weer netjes uitzag. Hierna zijn we gaan eten en hebben genoten van een heerlijke barbecue en wat fruit.

Na het eten een zit les van Amber op ChaChaCha of Bounty, hier leerden we hoe we correct zaten en hoe te ontspannen op het paard. We deden verschillende oefeningen zoals: onze armen uitstrekken op schouderhoogte houden of ronddraaien, met een balletje gooien in draf en galop en twee bekertjes water vasthouden en dan zo min mogelijk knoeien, leerzaam en lachen.

Nadat de paarden waren af verzorgd mochten we onze ‘chill’ kleren en nog wat rondhangen in het ponykamp huis. We kregen snacks, deden spelletjes, kregen zelfs een hydraterend masker (dat een beetje naar vis rook) en deden een heus kussengevecht.

Toen Tim kwam zeggen dat we 2 min hadden om ons om te kleden en naar buiten te gaan voor een dropping in het bos. Onderweg werd ons bij elke splitsing de weg gewezen en sprongen er met regelmaat mensen uit de bosjes, we schrokken allemaal wel een beetje J.

Op dag 2 begonnen we lekker vroeg met een goed ontbijtje. Als eerste gingen we mennen op de stal van Stan Van Eijk, alles werd goed uitgelegd en we mochten het natuurlijk zelf ook proberen. Er was een parcours uitgezet waarbij we tussen 2 pionnen moesten rijden. Samen met de Fries Willem gingen we allemaal door het parcours.

Na het mennen zijn we gaan boksen bij MW-team in Landgraaf, we deden onze sportkleren aan en begonnen met de warming up en daarna met verschillende oefeningen en combinaties. Aan het einde nog wat conditie om echt moe te worden.

Daarna terug naar de manege gegaan om te lunchen, gevolgd door een fotoshoot van Yris met ons favoriete paard.

We hadden daarna wat vrijetijd tot het avondeten. Dan paarden opzadelen voor de lange buitenrit naar de Brunssummerheide, onder leiding van Arnoud en Tim. Halverwege een korte pauze, met een drankje en een koek. Terug op stal de paarden weer netjes verzorgd.

Na die lange buitenrit was de pret nog niet ten einde en hadden we een leuke disco. We gingen allemaal los op de muziek en er werd veel gelachen. In de late uurtjes gingen we terug richting het ponykamp huisje en daar kletste we vrolijk verder.

Op dag drie zadelden we in de ochtend onze paarden op en repeteerden onze proef die we voor de ouders zouden doen later die dag. Arnoud begeleidde ons door de oefeningen en alles zag er wel netjes uit voor de eerste keer carrousel voor de meesten van ons. We zadelden de paarden weer af en gingen richting het ponykamp huis waar onze zwemspullen al klaarlagen en we naar zwembad Aquana vertrokken.

Een topmiddag, maar we moesten toch echt terug naar stal om de paarden klaar de maken voor de proef van vanavond. Eerst wat eten en dan snel de paarden versieren. Op het ene paard stond het Batman logo, op het andere bloempjes en bij weer andere waren de manen geverfd. Iedereen liet zijn creatieve gedachten de vrije loop en dit gaf meerdere heel leuke paarden. De proef werd uiteraard een groot succes, eindigend met een groet aan onze ouders. Als verrassing voor we naar huis gingen kregen we onze foto in een lijstje. Het was weer een leuk ponykamp op naar volgend jaar J Britt v.d. Broek